"Enter"a basıp içeriğe geçin

Bir Gönül İnsanı “Hekimoğlu İsmail”

“Minyeli Abdullah” ve “Hekimoğlu İsmail” ile okuyucuların gönlüne taht kuran edebiyatçı yazar Hekimoğlu İsmail’e (Ömer Okçu), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. bir vefa programı düzenliyor. “Bir Gönül İnsanı Hekimoğlu İsmail”  başlıklı program 9 Haziran Salı günü Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Dedesinin ismi “Hekimoğlu İsmail” imzası ile tanınan, yayınlamış olduğu 52 eserin dışında yaşamı ve yaşam tarzıyla da dikkat çeken Ömer Okçu, “Bir Gönül İnsanı Hekimoğlu İsmail” başlıklı programda fikir adamları tarafından anlatılacak. 

Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde 9 Haziran Salı günü saat 18’de İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan’ın açılış konuşmasıyla başlayacak olan program kapsamında belgesel gösterimi ve açık oturum gerçekleşecek. İBB Kültür Daire Başkanlığı Kültür Müdürü Hüseyin Öztürk’ün başkanlık yapacağı açık oturumda yazar Ahmet Günbay Yıldız, Prof. Dr. Nurullah Genç, yazar Recep Şükrü Apuhan, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı konuşmacı olarak katılacak. 

Programda ayrıca; yönetmen Yücel Çakmaklı, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Uşak, Durmuş Göktekin, yazarlar Vehbi Vakkasoğlu,  Ahmet Şahin,  Yavuz Bahadıroğlu,  Nevzat Tarhan, Cemal Uşak, Can Alpgüvenç ve Mehmet Nuri Yardım Hekimoğlu İsmail’le ilgili duygu, düşünce ve hatıralarını anlatacaklar.

Ömer Okçu 1932 yılında Erzincan’da, okuma yazma bilmeyen bir anne babanın çocuğu olarak, kitap bulunmayan bir evde dünyaya geldi. Yıllar sonra dedesinin ismi ile yazdığı Minyeli Abdullah isimli eseri satış rekorları kıracak, eserin sinema uyarlaması ise kapalı gişe oynayacaktı. 

Ömer Okçu nakit para sıkıntısı çekmemek amacıyla memur olmak için maddi sıkıntılar içinde, amelelik yaparak ortaokula gitti. Ortaokulu bitirdiği dönemde gördüğü bir ilan üzerine astsubay olmaya karar verdi. Bu dönemde okumaya ve her şeyi araştırmaya başlar. Görev yaptığı dönemde füze eğitimi için Amerika’ya gönderilir. Türk Hava Kuvvetleri’nden 1972 yılında emekli olur. 

1967 yılında yazdığı Minyeli Abdullah romanı sebebiyle defalarca gözaltına alınan Hekimoğlu İsmail, o günden pek çok aylık ve günlük yayında yazılar yazmı, yurtiçi ve yurtdışında sayısız konferanslar vermiş, 52 esere imzasını atmıştır.

Tek Yorum

  1. Canan Canan 5 Haziran 2009

    Ne zaman Ömer Hoca ile bulusmalarini anlatsan senin anlatimlarini dinlerken sanki bende sizlerle o ani yasiyorum…Bu güzelim bulusmadan izlenimlerini merakla bekliyorum kardesim …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir